İspanyolca

Ferah Büyük Çamlıca Koleji Anadolu Lisemizde ikinci yabancı dil olarak İspanyolca dersimiz haftada 2 saat öğretilmektedir.

Öğrencilerin dinleme, okuma, konuşma ve yazma alanlarının tamamında hedeflenen iletişimsel yeterliliğe ulaşması amaçtır. Yapılan uygulamalarda, öğrencilerin dil öğrenirken okutulacak kitaplar ve hikaye kitapları dikkatle seçilmekte, proje hazırlama, konuşma, tartışma, sunum yapma gibi aktiviteler düzenlenerek mezun olan öğrencinin hedeflenen dilde sosyal ortamlarda kişilerle iletişimini geliştirecek beceriler kazandırılmaktadır. Aktiviteler ve sınıf içi uygulamalarda öğrencilerin bilişsel farkındalıklarını arttırmak amacıyla öğrenmeyi öğreten çalışmalara önem verilmektedir. Bu nedenle İspanyolca dilini dünyayı farklı bakış açılarıyla tanımalarını, kültürel gelişimlerini sağlamlaştırmalarını, yabancı kişileri anlayabilmeyi ve kendilerini onlara anlatabilmeyi, ileride iş bulma olanaklarını çoğaltmalarını sağlamak için öğretiyoruz.