LGS Hazırlıkları

Özel Ferah Büyük Çamlıca Ortaokulu’nda, 5. sınıftan itibaren öğrencilerimize Liseye Geçiş Sınavı'nda başarılı olmalarını sağlayacak şekilde bir hazırlık programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerimize ekstra Liseye Geçiş Sınavı dersleri, birebir öğrenci takibi, haftalık soru-çözüm takibi ve Türkiye geneli değerlendirme sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlarla bağlantılı olarak, sınav sonuçları akademik komisyonca değerlendirilmektedir. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, sınav sonuç karnelerini ellerine aldıklarında, hangi konulardan desteğe ihtiyaç duyulduğunu kolaylıkla görebilmekte, bu konularla ilgili eksik tamamlama ve etüt çalışmalarını yapmaktadır. Yapılan etütler ile öğrenci eksikleri giderilmekte ve bir sonraki konunun daha iyi anlaşılabilmesi hedeflenmektedir.

Liseye Geçiş Sınavı, sınav ile öğrenci alan liselere giriş için uygulanan seçme ve yerleştirme işlemidir. Bu sınavın içeriğinde 20 Fen Bilimleri, 20 Matematik, 20 Türkçe, 10 T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, 10 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve 10 Yabancı Dil sorusundan oluşan toplamda 90 soru vardır. Sınavın süresi 155 dakikadır ve 8. sınıf müfredat konularını kapsamaktadır.

Özel Ferah Büyük Çamlıca Ortaokulu’nda, sınav dönemindeki 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liseye Geçiş Sınavı odaklı program uygulanmaktadır. Bu program doğrultusunda yapmış olduğumuz çalışmalar;
  •  Koçluk Sistemi
  •  Her hafta Türkiye geneli deneme sınavları;
MEB'in belirlediği kazanımlara uygun olarak hazırlanan Liseye Geçiş Sınavı denemelerinin niteliği, içeriği, süresi ve uygulanma şekli gerçek sınavla paraleldir.
  •  Deneme sınavları sonuç analizi ve ek çalışmalar,
  •  Sınava yönelik arttırılmış ders saatleri,
  •  Hafta içi etüt programları,
  •  Hafta sonu kursları planlanmıştır.
  •  Öğrenciye özel ders çalışma programları,
  •  Rehberlik Servisi çalışmalarımız;
Verimli Ders Çalışma ve Dinlenme, Sınav Sistemi, Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Kazanılan Bilgiyi Aktarma Yolları” hakkında ortaklaşa çalışarak öğrenciyi bilgilendirmeyi hedefler.
  • Tercih danışmanlığı;

Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili çalışmalar, Liseye Geçiş Sınavı'ndan sonra da devam etmektedir. Rehberlik Servisimiz tarafından tercih döneminde, tüm öğrenciler ve velilerle bireysel görüşmeler yapılarak, öğrencilerin hedeflerine ve puanlarına en uygun tercih listelerinin oluşturulması sağlanır.