Matematik

Ferah Büyük Çamlıca Koleji ortaokulu matematik bölümünde öncelikli amacımız; emanet aldığımız öğrencilerimizin mevcut matematik bilgilerini ölçerek onu başlangıç noktası kabul edip, ulaşabilecekleri maksimum mutlak değerlerine doğru ilerletmektir. Bu amaçla önceliği öğrencilerimizi tanımaya veriyor ve ardından sistemli çalışmalarla öğrencilerimize analitik düşünme, akıl yürütme yoluyla problem çözme, karşılaştıkları sorunlara farklı açılardan yaklaşma gibi kaliteli bir hayat için gerekli olan matematiksel yetenekleri kazandırmaya çalışıyoruz.
“Matematik esas olarak sabır olayıdır. Ezberleyerek değil, keşfederek anlamak gerekir.”

Ünlü Türk matematikçi ve bilim insanı Cahit Arf’ın söyleminde olduğu gibi, matematik dersinin öğretiminde ezberci yaklaşımın öğrencilerin matematiksel bilgiyi keşfetmelerine engel oluşturduğunun farkındayız. Her konuyu sınıflarımızdaki akıllı tahtalarımızda, farklı etkinliklerle işliyor, kendi ortamlarında bilgilerini pekiştirebilmeleri için teknolojik araçlarla destek oluyoruz. Eğitimde yaşanan dönüşümün lise giriş sınavına yansımalarına öğrencilerimizi adapte etmek için 5. sınıftan itibaren öğrencilerimizle yeni nesil soruları tartışarak yorumluyor ve çözüyoruz. 7. Sınıfa geldiklerinde ise mevcut hazırbulunuşluklarına dayanarak LGS için ilave hazırlık derslerine başlıyoruz.

“Bilim deyince, ondan hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur.”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cümleler, matematiğin ne kadar kesin ve net bir bilim dalı olduğunu özetliyor. Biz de öğrencilerimizin bilgi seviyelerini anbean net bir şekilde ölçmeyi hedefliyoruz. Öğrenme eksiklerini tespit etmek amacıyla belli aralıklarla ölçme sınavları yapıyor, derslerde ve etütlerde yaptığımız tamamlama çalışmaları ile gördüğümüz sorunu hemen çözüyoruz. Eğitim yılı başında planlamasını yaptığımız etkinliklerden bazıları:
  • Kahoot! ile çevrim içi yarışmalar
  • Şubeler arası matematik yarışmaları
  • Her sınıf seviyesine özel planlanmış geziler
  • Konuyu özümlemeye yardımcı proje çalışmaları
  • Okul geneli ve okullar arası zeka oyunları turnuvaları