Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi Nedir?

Değerler Eğitimi geçmişten gelen ve geleceğe aktarılan kültürel değerlerimizin yaşatılması, benimsenmesi için önemli yapı taşları oluşturur. Bu yapı taşlarının temelleri ailede atılır, okullarda devam eder. Bu doğrultuda bireyin ve toplumun yararına olacak sevgi, saygı, sorumluluk, hoşgörü, adalet, merhamet, özdenetim gibi değerlerimizi erken çocukluk döneminde öğrencilerimize kazandırmayı amaçlıyoruz.

BÜYÜK ÇAMLICA ANAOKULU’NDA DEĞERLER EĞİTİMİ

Büyük Çamlıca Koleji olarak “Bir Çocuk Yetişir, Dünya Değişir” ilkesi ile çıktığımız bu yolda hedefimiz;  okullarımızdan mezun olan her bir gencin millî ve evrensel değerleriyle barışık, kalbinde sevgi, saygı duygularını taşıyan, sorumluluk alan, adalet, merhamet sahibi birer birey olmalarını sağlamaktır.
MEB Müfredatına uygun olarak özgün içeriklerle oluşturduğumuz;
* Sevgi                                                   * Sorumluluk
* Saygı (Farklılıklara saygı)                 * Hoşgörü, Duyarlılık
* Özgüven                                             * Empati
* Adil Olma                                           * Özdenetim
* Nezaket                                              * Dostluk
* Yardımlaşma, Dayanışma                * Temizlik
* Doğruluk, Dürüstlük                         * Misafirperverlik
* Vatanseverlik                                     * Merhamet
* Selamlaşma                                        * Alçakgönüllülük

vb. değerleri öğrencilerin içselleştirebilmelerini sağlamak amacıyla; her hafta farklı bir değeri drama, sınıf içi etkinlikler, yarışmalar vb. ile işlemekteyiz. Böylelikle erken çocukluk döneminde öğrencilerimiz; temel değerlerimizi sorgulayarak, yaşayarak öğrenme becerileri kazanmakta ve kalıcı davranışa dönüştürmektedir.

Değerler Eğitimi’ne ek olarak seçmeli Kur’an-ı Kerim ve  sûre eğitimi de vererek, öğrencilerimizin erken yaşta temel bilgileri edinmelerini hedeflemekteyiz.