Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi; öğrencilerimizin akademik program ve öğrenim deneyimleri ile evrensel ve kültürel değerleri bütünleştirmeleri, yarının rekabetçi dünyasına olumlu ve artı değer katan birer birey olarak yetişmeleridir.

BÜYÜK ÇAMLICA ORTAOKULU’NDA DEĞERLER EĞİTİMİ

Büyük Çamlıca Koleji olarak “Bir Çocuk Yetişir, Dünya Değişir” ilkesi ile çıktığımız bu yolda hedefimiz;  okullarımızdan mezun olan her bir gencin millî ve evrensel değerleriyle barışık, kalbinde sevgi, saygı duygularını taşıyan, sorumluluk alan, adalet, merhamet sahibi birer birey olmalarını sağlamaktır.
MEB Müfredatına uygun olarak özgün içeriklerle oluşturduğumuz;
* Sevgi                                                   * Sorumluluk
* Saygı (Farklılıklara saygı)                 * Hoşgörü, Duyarlılık
* Özgüven                                             * Empati
* Adil Olma                                           * Özdenetim
* Nezaket                                              * Dostluk
* Yardımlaşma, Dayanışma                * Temizlik
* Doğruluk, Dürüstlük                         * Misafirperverlik
* Vatanseverlik                                     * Merhamet
* Selamlaşma                                        * Alçakgönüllülük

vb. değerleri öğrencilerin içselleştirebilmelerini sağlamak amacıyla; her hafta farklı bir değeri işlemekteyiz. Öğrencilerimizin yaş düzeyine uygun etkinliklerle değerlerin kazandırılması ve davranışa dönüştürmeleri desteklenmektedir.

Değerler Eğitimi’ne ek olarak seçmeli Kur’an-ı Kerim ve  sûre eğitimi de vererek, öğrencilerimizin temel bilgiler eşliğinde gençliğe adım atmalarını amaçlamaktayız.