İngilizce

Özel Ferah Büyük Çamlıca Ortaokulu İngilizce programımız öğrencilerimizin dil becerisini ve dilbilgisi yapılarını etkin olarak kullanabilmelerini hedeflemektedir. Eğitim programımızda öğrencilerin becerilerini üst düzeylere çıkarmalarına yardımcı olacak şekilde seviyelendirilmiş ve orijinal metinlerden oluşan kitaplar kullanılır. Öğrencilerimizin dil seviyelerine uygun kitaplarla hem becerilerinin hem de farklı kültürlere bakış açılarının geliştirilmesi hedeflenmektedir. Dinleme - anlama ve konuşma etkinliklerimizle amacımız öğrencilerimizin akıcı ve doğru konuşarak etkili iletişim kuran bireyler olarak hayata hazırlanmalarını sağlamaktayız. Yaygın olarak eğitimde kullanılan teknolojik uygulamalar ve kaynaklar da İngilizce derslerinin parçasıdır.

5. sınıflarımızda "Yoğunlaştırılmış İngilizce Programı” uygulanmaktadır. Derslerimizde öğrenci merkezli bir yaklaşımla yabancı öğretmenlerimiz eşliğinde drama, müzik, diyalog, oyun, grup çalışması gibi iletişimi destekleyen etkinlikler düzenlenmekte, proje ödevleriyle öğrencinin dili kullanmasını teşvik edecek doğal ortamlar oluşturulmaktadır.

Skills derslerinde öğrencilerimizi, dünyada her yıl üç milyon öğrencinin girdiği Cambridge Assessment sınavlarına hazırlamaktayız. 5. sınıf öğrencilerimiz FLYERS, 6. Ve 7. sınıf öğrencilerimiz KET ve PET sınavlarına katılarak, okuma- yazma- konuşma ve dinleme becerilerini ölçmeye yönelik olarak hazırlanan bu sınavlarda İngilizce yeterliliklerini uluslararası düzeyde belgelendirme fırsatı elde etmiş olurlar.

Ortaokul öğrencilerimiz yabancı dili öğrenirken öğrendikleri dil aracılığı ile farklı alanlar hakkında bilgi sahibi olma, eleştirel düşünebilme, farklı kültürleri araştırma ve saygı duyma, yaratıcılıklarını yabancı dilde yaptıkları projelerde de sergileyebilme becerilerini geliştirirler. 8. sınıfın sonunda öğrencilerimizin Avrupa Dil Standartlarına göre B2 seviyesine ulaşılması planlanmıştır.