İspanyolca

Ferah Büyük Çamlıca Koleji Ortaokulunda ikinci yabancı dil olarak İspanyolca dersi beşinci sınıftan 7.sınıfa kadar haftada 2 saat öğretilmektedir.

5. sınıfta kelime dağarcığını geliştirme, kendilerini tanıtma, yalın açıklamalar yapıldığı ve basit cümle kurmalarına olanak sağlayan bir program içerisinde dersler verilmektedir. Öğrencinin en yakın çevresi olan aile,arkadaş,ev,okul konuları ayrıntılı bir şekilde dönem sonuna kadar işlenmektedir. Uygulanacak metodlar farklı zeka teorilerini dikkate alarak verilmektedir. Şarkılar, filmler, videolar, okuma metinleri, resimler,oyunlar aracılığıyla aktif bir yol izlenmektedir. Bu şekilde öğrencinin bütün duyularını kullanması teşvik edilerek, derse karşı duydukları ilgi ve motivasyon canlı tutulup yaratıcılıkları geliştirilir.

Devam eden sınıflarımızda ise öğrencilerin İspanyolca kelime ve gramer bilgisini geliştirerek, okuduğunu anlama, yazma,sözlü ve yazılı ifade alanında belirli bir yetkinliğe ulaşmalarını sağlayarak,dili en güzel şekilde öğretmeyi hedefliyoruz.Akademik yılın sonuna doğru 7. Sınıf öğrencileri şimdiki zaman, geçmiş zaman ve gelecek zaman kiplerini öğrenmiş, kendilerini ifade edecek duruma gelmiş olacaklardır.