Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak, kişinin kendini ve çevresini tanıması, potansiyel ve gizil güçlerinin farkına varması, zihinsel, duygusal ve sosyal alanlarda iç görü kazanmasına olanak sağlayan çok yönlü yardım ve destek sürecini oluşturur. Önleyici ve gelişimsel rehberlik modelini temel alarak çalışmalarını gönüllülük, gizlilik ve güven ilkesi esaslarıyla yürütmektedir.

Öğrencilerimize Yönelik
  • Bilişsel beceriyi destekleyici çalışmalarına
  • Farkındalıklarını geliştirmelerine
  • Sınava hazırlık süreci bilgilendirme çalışmalarına
  • Üst eğitim kurumları ve kariyer farkındalığı çalışmalarına
  • Olumlu benlik kavramına sahip olmalarına
  • Etkin çalışma alışkanlıkları kazanmalarına
  • Karar verme ve Sorumluluk alma becerilerine
  • Kendini tanımaları, geliştirmeleri ve bağımsızlaşabilmelerine destek olmayı amaçlamaktayız.

Velilerimize Yönelik

Veliler ile yakın ilişki içerisinde yer alarak (veli görüşmeleri) öğrenci gelişimini her alanda en üst düzeyde tutmak ana hedeftir.

• Veli görüşmeleriyle öğrencinin gelişimiyle ilgili ebeveynlerle iş birliği kurarız.
  • Gelişim özellikleri ve güncel kavramlarla ilgili bültenler paylaşırız.
  • Ebeveynlik becerilerini destekleyici eğitim programları hazırlar ve sunarız.