Sosyal Bilgiler

“İnkılabın hedefini kavramış olanlar, daima onu korumaya muktedir olacaklardır.”- Mustafa Kemal Atatürk
Gelecekte, öğrencilerimizin hepsi farklı alanlarda imza attıkları başarılarla bizi gururlandıracak. Misyonumuzun en önemli parçalarından biri, seçtikleri mesleklerde başarılı olurken hayat boyu yollarını aydınlatacak kazanımlar paylaşmak.
Öğrencilerimizin;

• İnsan hakları ve demokrasi bilincine sahip
  • Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı
  • Vatandaşlık görevlerinin farkında olan ve bunları üstlenen
  • Çevreye ve doğaya duyarlı, eylemlerinin doğuracağı sonuçları her zaman düşünen
  • Analitik düşünme yeteneğine sahip
  • Kalıplaşmış bilgilere itimat etmeyen
  • Kültürel değerlerini bilen ve bunlara sahip çıkan
  • Yalnızca ülkesine ait değil dünya hakkında engin bilgiye ve vizyona sahip
  • Toplumda yaşanan sorunları tespit edip barışçıl ve demokratik çözümler üretebilen
  • Özgür düşünce, hoşgörü ve eleştiri kavramlarını tam anlamıyla idrak edip, birlikte var olabileceklerini bilen bireyler olmasını önemsiyoruz.

Biz, Aydınlanma Çağı’ndan bu yana dünyanın kaderinin fikirlerle çizildiğinin bilincinde bir okul olarak; tarih, coğrafya, felsefe, sanat tarihi, ekonomi, arkeoloji, sosyoloji ve siyaset gibi birçok sosyal bilim hakkında öğrencilerimizi geliştirecek bir müfredat sunuyoruz. Genç beyinlerin sosyal bilimlerle tanıştığı ders olan sosyal bilgiler, MEB müfredatına uymakla birlikte yenilikçi etkinlikler ve kültürel gezilerle desteklenir. Kazanımların kalıcı ve eğlenceli yollarla öğretilmesi için, tüm branşlarda olduğu gibi, durmaksızın kendini geliştiren değerli öğretmenlerle çalışıyoruz. Geçmişi analiz ederek bugün için çözümler üretebilen, yarınları öngörebilen, okuyan, sorgulayan ve ilke sahibi gençler yetiştirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.