YKS Hazırlıkları

9. ve 10. Sınıflarımızda öğrencilerimiz kademeli olarak üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlar. Bu kapsamda her seviyeye uygun olarak kazanım ölçümü yapılır. Öğrencilerimizin eksik kalan temel bilgi ve kazanımları tamamlanır. Öğrencilerimiz ile ders içi ve ders dışı çalışma planları oluşturulur.

11. Sınıf konularına ek olarak üniversiteye hazırlık eğitimine başlanır. Üniversiteye hazırlık ve destek programı uygulanır. Belirli saatlerde TYT eğitimi verilir.
MEB. 12. Sınıf programına uygun olarak üniversite sınavlarına hazırlık eğitimi yapılır. Bireysel dersler ve ders grupları düzenlenir. TYT ve AYT eğitimi yapılır.
  •  Koçluk Sistemi
  •  Yaprak Testler
  •  Gelişim İzleme Sınavı (GİS)
  •  TYT ve AYT deneme sınavları
  •  Deneme sınavları sonuç analizi ve ek çalışmalar,
  •  Hafta içi etüt programları,
  •  Hafta sonu kursları programları
  •  Öğrenciye özel ders çalışma programları,
  •  Rehberlik Servisi çalışmalarımız;
Verimli Ders Çalışma ve Dinlenme, Sınav Sistemi, Sınav Kaygısı, Motivasyon ve Kazanılan Bilgiyi Aktarma Yolları” hakkında ortaklaşa çalışarak öğrenciyi bilgilendirmeyi hedefler.
  •  Tercih danışmanlığı;
Okulumuzda, öğrencilerimize Ulusal Sınavlarda başarılı olmalarını sağlayacak şekilde bir hazırlık programı uygulanmaktadır. Bu program kapsamında öğrencilerimize ekstra TYT, AYT dersleri, birebir öğrenci takibi, haftalık soru çözüm takibi ve Türkiye geneli değerlendirme sınavları yapılmaktadır.
Akademik kazanımların ölçme değerlendirmesinin yapıldığı ulusal sınavlara (TYT, AYT) hazırlık çalışmaları, alanında deneyimli ve takip gücü yüksek öğretmenlerimiz tarafından, Ölçme Değerlendirme Birimimizin tasarlamış olduğu ofislerimizde gerçekleştirilir. Özel tasarlanmış bu ofislerde öğrencilerimize, etüt çalışmalarını, deneme sınav tecrübelerini yaşama olanağı sağlanmaktadır.

Üniversiteye  Giriş  Sınavı ile ilgili çalışmalar, Üniversiteye  Giriş  Sınavı'ndan sonra da devam etmektedir. Rehberlik Servisimiz tarafından tercih döneminde, tüm öğrenciler ve velilerle bireysel görüşmeler yapılarak, öğrencilerin hedeflerine ve puanlarına en uygun tercih listelerinin oluşturulması sağlanır.