Cambridge Üniversitesi Sınavı

Öğrencilerimizin uluslararası aktivitelere ve geçerliliği olan ölçme ve değerlendirme sınavlarına katılmalarını her zaman tavsiye ve teşvik etmekteyiz. Cambridge Üniversitesi’nin uyguladığı, Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (Common European Framework of Reference) kriterleri ile denkleştirilmiş olan STARTERS, MOVERS, FLYERS, KET ve PET sınavları öğrencinin 4 dil beceresini (reading, listening, writing, speaking) test etmek üzere hazırlanmış sınavlardır. Uzun yıllardır tüm Dünya ülkelerine sınav hizmeti veren Cambrigde Üniversitesi’ nin sınavlarına her yıl 130 ülkeden 5 milyonun üzerinden aday katılır. Özel Ferah Büyük Çamlıca Koleji öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavlarda tekrar başarılarını ispat etmiş ve sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Büyük Çamlıca Koleji olarak; sınav başarımızı kutlamak adına düzenlemiş olduğumuz Cambridge Sertifika töreninde öğrencilerimize sertifikalarını gururla teslim ettik.

English is recognised as a World language so we do not only in the classroom but also outside school. As it is widely used throughout the World, there are some international standartsto evaluate our students’ English level. Cambridge exams are one of the most important language assesments supported by Cambridge University. And we, Ferah Buyuk Camlıca College, have been conducting the exams for years and have chance to see our students’ level of English. Last year, we successfully accomplished STARTERS, MOVERS, FLYERS, KET and PET exams and shared a different experience with our students. And we celebrated our success in this ceremony at our school.