Akademik Yaklaşım

Büyük Çamlıca Koleji olarak öğrencilerimize, aldığı eğitimin izlerini yaşam boyu taşıyacak, akademik gelişimin yanı sıra, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen deneyimler sunarak eğitime yeni bir bakış açısı getirmeyi hedeflemekteyiz.

Çocukluk evresinden genç bireyler olmaya giden bir süreci temsil eden ortaokul döneminde, her öğrencimizin özel olduğu düşüncesini benimseyerek, onları yetenekleri doğrultusunda profesyonel bir kadro ile destekler ve hayata hazırlarız.

Öğrenim süreci, öğrenci merkezlidir. Öğrenmeyi öğrenmeye yönelik planlanır ve olumlu bir öğrenme ortamı oluşturulur. Derslerde bilginin kalıcı olmasına, doğru kullanılmasına destek ve olanak veren öğretim metotları, teknik ve yöntemleri kullanılır.

Yoğunlaştırılmış akademik programımızı, modern donanımlara sahip sınıflarımızın yanında, kütüphane, laboratuvar ve çeşitli atölyelerimizde sosyal ve kültürel olanaklarımızı da kullanarak en üst seviyede sunarız. Yürüttüğümüz disiplinler arası çalışmalarda amacımız, öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri kullanabilecekleri ve farklı bakış açısı geliştirebilecekleri yeni deneyimler ile zenginleştirmelerine olanak sağlamaktır.

Bütün çalışmalarımızda; 21. Yüzyıl becerilerine sahip, eleştirel ve pratik düşünebilen, doğru iletişim kurabilen, bilimsel yöntem ve tekniklerden faydalanarak araştırma ve sorgulama kabiliyeti yüksek, çözüm odaklı, ülkesine karşı sorumluluklarının farkında dünya insanı yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Tüm öğrencilerini “ Bir Çocuk Yetişir Dünya Değişir “ sloganını ilke edinerek kucaklayıp, onları nitelikli bir temel eğitim ile lise sürecine hazırlayacak olan Büyük Çamlıca Ortaokuluna hoş geldiniz!