Değerler Eğitimi

Değerler Eğitimi Nedir?

Değerler Eğitimi; kültürel ve evrensel değerlerini bilen, ailesine, çevresine ve ülkesine faydalı,  insan haklarına saygılı, farklı kültürlere duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen eğitim anlayışıdır.

BÜYÜK ÇAMLICA ANADOLU LİSESİ’NDE DEĞERLER EĞİTİMİ

Büyük Çamlıca Koleji olarak “Bir Çocuk Yetişir, Dünya Değişir” ilkesi ile çıktığımız bu yolda hedefimiz;  okullarımızdan mezun olan her bir gencin millî ve evrensel değerleriyle barışık, kalbinde sevgi, saygı duygularını taşıyan, sorumluluk alan, adalet, merhamet sahibi birer birey olmalarını sağlamaktır.
MEB Müfredatına uygun olarak özgün içeriklerle oluşturduğumuz;
* Sevgi                                                   * Sorumluluk
* Saygı (Farklılıklara saygı)                 * Hoşgörü, Duyarlılık
* Özgüven                                             * Empati
* Adil Olma                                           * Özdenetim
* Nezaket                                              * Dostluk
* Yardımlaşma, Dayanışma                * Temizlik
* Doğruluk, Dürüstlük                         * Misafirperverlik
* Vatanseverlik                                     * Merhamet
* Selamlaşma                                        * Alçakgönüllülük

vb. değerleri öğrencilerin içselleştirebilmelerini sağlamak amacıyla; her hafta farklı bir değeri işlemekteyiz. Gençlerimize değişmeyen değerleri vermenin, onların ergenlik dönemlerine giriş yaparken sağlıklı kişilik gelişiminde çok önemli olduğunu bilerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Değerler Eğitimi’ne ek olarak seçmeli Kur’an-ı Kerim ve  sûre eğitimi de vererek, öğrencilerimizin temel bilgiler eşliğinde yetişmelerini amaçlamaktayız.