İngilizce

Özel Ferah Büyük Çamlıca İlkokulunda yabancı dil öğretiminde öncelikli amacımız öğrencilerde yabancı dil bilinci ve duyarlılığını geliştirmek, uluslararası iletişim dili olan İngilizceyi zevkli bir şekilde ve doğru yöntemlerle öğrenmeleri için gerekli altyapıyı oluşturmak ve onlara yeni bir kültürün kapılarını açmaktır.
Native ve Türk öğretmenler eşliğinde öğrenciler İngilizceyi, şarkılar, resimli kartlar, oyunlar, aktiviteler, dramalar ve akıllı tahta destekli görsel-işitsel uygulamalar ile yaşayarak ve eğlenerek öğrenmektedirler.
Skills derslerinde öğrencilerimizi Cambridge Young Learners sınavlarına hazırlamaktayız. 3. sınıf öğrencilerimiz 'STARTERS’ 4. sınıf öğrencilerimiz ‘MOVERS’ sınavlarına katılmaktadırlar.

Yabancı dil eğitimindeki önceliğimiz,  öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren öğrenilen yabancı dilin dört temel becerisi olan, okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeyi hedeflemektir. Eğitim programımız, öğrencilerimizi her geçen gün değişen küresel yaşama ayak uydurmak için gerekli bilgi ve becerilerle donatır. Bu nedenle, öğrencilerimiz yabancı dil öğreniminde hem Türk hem de yabancı öğretmenler tarafından desteklenmektedir.

Yabancı dil öğretimi; oyun ve grup çalışmaları ve CEFR’ e uygun ( Avrupa Ortak Dil Çerçeve Programı) ders kaynakları ile desteklenmektedir. Sınıflarımızda teknolojik olarak kullanılan RADZ-KIDS online okuma uygulaması ve LMS online ödev platformu, öğrencilerin gerçek hayat iletişim becerilerine sahip olabilmelerine yardımcı olmak amacıyla İngilizce müfredatımızın içinde yer almaktadır. Yıl içerisinde yapılan Spelling Bee yarışması, native öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan, öğrencilerimizin de dahil olduğu İngilizce tiyatro gösterilerimiz, dil öğrenimindeki motivasyonu yüksek tutmaktadır.