Psikolojik Danışma ve Rehberlik

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü olarak öğrencilerimizin duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimini destekleyen bir politika içerisinde öğrencilerin takibini sağlayan gelişimsel ve önleyici rehberlik modelini esas almaktayız. Bu bakış açısıyla her öğrencinin kendini tanıyabilmesi, kendini kabul edebilmesi, problemleri çözebilme becerisi kazanabilmesi, sosyal ilişkiler kurabilmesi, psikolojik yönden sağlam bireyler olabilmesi için kendi yaş grubuna ve gelişim özelliklerine uygun çalışmalar yapılmaktadır.

Tüm öğrencilere çözüm ve süreç odaklı yaklaşan rehberlik anlayışını esas alır. Bu doğrultuda, bütüncül bir temelle gelişimsel, önleyici, yönlendirici çalışmalarımız bireysel, sınıf ve grup düzeyinde olup, öğrenci-aile ve okul arasında iş birliğine dayanır.

Öğrencilerimize Yönelik

• Kendilerini tanımalarına
  • Sağlıklı bir öz benlik geliştirmelerine
  • Kendisinin ve başkalarının bedenine ve sınırlarına saygı duymalarına
  • Zaman yönetimi ve zamanı etkili kullanabilmelerine
  • Sosyal, duygusal, bilişsel ve fiziksel alanlarda gelişmelerine
  • Kişisel sorunları çözme konusunda strateji ve alışkanlıklar geliştirmelerine
  • İlgi alanları ve yetenekleri doğrultusunda gelişmelerine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Velilerimize Yönelik

Veliler ile yakın ilişki içerisinde yer alarak (veli görüşmeleri) öğrenci gelişimini her alanda en üst düzeyde tutmak ana hedeftir.

• Veli görüşmeleriyle öğrencinin gelişimiyle ilgili ebeveynlerle iş birliği kurarız.
  • Gelişim özellikleri ve güncel kavramlarla ilgili bültenler paylaşırız.
  • Yaygın karşılaşılan ve sık sorulan sorulara dair velilerimizin katılabileceği eğitim programları hazırlar ve sunarız.