İspanyolca

Öğrencilerimize neden İspanyolca dersi öğretiyoruz?

21 ülkenin resmi ve 450 milyon kişinin ana dili olan İspanyolca, gelecek nesil için öğrenilmesi en popüler dil olma özelliğini korumakta bu nedenle okulumuzda ikinci yabancı dil olarak tercih edilmektedir. İkinci sınıftan itibaren haftada 2 saat İspanyolca öğretmenimiz tarafından verilen İspanyolca eğitiminde temel hedefimiz, dili ve kültürü yakından tanıtmak, öğrencilerimizin bu dili kullanırken kendilerini ifade edebilme becerilerini onların günlük konuşmalardaki basit cümleleri anlamalarını ve yazma yeteneklerini geliştirmek, İngilizce'den sonra farklı bir dünya dilini öğrenme süreci için sağlam bir zemin hazırlamak temel amacımızdır.

Öğrencilerimizin dili pekiştirebilmesi için oyunlar, şarkılar, çeşitli materyaller ve uyguladığımız etkinliklerle öğrendiklerini yaşantı haline getirerek öğrenmeyi kalıcı kılıyoruz.
 ilkokul 4. sınıfın sonunda öğrencilerimiz günlük konularda basit diyaloglar yapıp kişi, aile, hobiler gibi konularda soru sorup bu soruları cevaplayabilir; saatleri, sayıları, anlayabilir;  doğum günü, yılbaşı tebrik kartları yazabilir ve kişisel bilgilerin sorulduğu bir formu doldurabilirler.